מגדל ביטוח מכריזה על מהלך הממצב אותה בשורה אחת עם גופי ההשקעות המובילים בעולם: הקמת זרוע ההשקעות Next Generation Finance, המתמחה בפינטק. זרוע השקעות זו צפויה להשקיע בשנתיים הקרובות לפחות 3-5 מיליארד שקל בחברות, סטארטאפים וקרנות בתחום, מתוך תפיסה של שחקן פיננסי משמעותי בראיה גלובאלית.
רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח, אמר: "תחום הפינטק הוא תחום בצמיחה שצבר לאחרונה תאוצה משמעותית והבשיל. אנו מכוונים גבוה ומתכוונים לתפוס מעמד של משקיע פיננסי מוביל, בראיה גלובלית ולא רק מקומית. הובלה משמעותית בשוק בתחום חדשני זה תאפשר לנו לייצר תשואות גבוהות עבור החוסכים תוך גיוון תיק ההשקעות שלנו בדור החדש של העולם הפיננסי. מהלך זה עולה בקנה אחד עם השינוי שביצענו באסטרטגיית ההשקעות שלנו, במסגרתו אנו מפנים חלק ניכר מההשקעות מתחומים פיננסיים מסורתיים, לתחומים חדשניים, שהם אלה שיובילו להערכתנו את עולם הפיננסים בעתיד. בחודשים האחרונים שקדנו על פיתוח המומחיות שלנו בתחום, ולאחר שצברנו ידע רב, אנו בשלים להשיק את פעילותנו ולהתחיל לבצע השקעות משמעותיות".
מגדל סימנה את התחום כמנוע צמיחה משמעותי ומתכוונת להעמיק מאוד את היקף פעילותה והשקעותיה בו. זאת, לאחר שגיבשה תשתית רחבה להשקעות בפינטק, הכוללת תהליכים לבחינת הזדמנויות השקעה, שיתופי פעולה עם גופים מובילים בעולם וגיבוש צוות מקצועי, בהובלה אישית של גיא פישר, מנהל חטיבת ההשקעות במגדל ביטוח, וכן אנליסטים ומומחים בתחום. מוטי שטנר, יזם ותיק ויועץ בכיר ומוערך בתחום הפינטק, הנמנה על מייסדי Bluevine, מייעץ לזרוע ההשקעות ומלווה את פעילותה.
בד בבד עם הקמת זרוע הפעילות, מודיעה מגדל על השקעה של 100 מיליון דולר בהלוואות צרכניות בארה"ב. ההשקעה תתבצע באמצעות חברת הפינטק פאגאיה, המנהלת השקעות בתחום האשראי הצרכני בארה"ב באמצעות תהליך קבלת החלטות מבוסס טכנולוגיה. עוד סיכמו החברות על אופציה להשקעה עתידית (soft commitment) במכשירים השונים, בסכום של 150 מיליון דולר.
השינויים בסביבה העסקית בשנים האחרונות, וביתר שאת במהלך תקופת הקורונה, האיצו מאוד את התפתחות תחום הפינטק, שהולך ותופס מקום משמעותי במגזר הפיננסי, תוך שהוא מאתגר סדרי עולם קיימים ומשפיע על ארגונים וצרכנים כאחד. כיום, התפיסה הרווחת היא שהתחום הגיע לבשלות וכבר כולל מספר רב של חברות שהוכיחו את יכולותיהן.
בשנת 2019 בוצעו ברחבי העולם למעלה מ-3,280 עסקאות השקעה בחברות פינטק, בהיקף של למעלה מ-150 מיליארד דולר, כך על-פי נתוני KPMG. על-פי נתוני CBInsights, בתוך כחצי שנה, בפרק הזמן שבין ספטמבר 2019 לאפריל 2020, מספר ה-unicorns בתחום הפינטק גדל ב-76%, מ- 38 ל- 67, והשווי המוערך שלהם גדל ב-74%, מ- 144.9 מיליארד דולר ל- 252.6 מיליארד דולר. בעוד שבספטמבר 2019 שיעורי אימוץ פתרונות פינטק בקרב הצרכנים גבוהים מאוד ברחבי העולם, במיוחד במדינות מתפתחות, כאשר סין והודו מובילות את הרשימה, עם הטעמה של הטכנולוגיות בקרב כ-87% מהצרכנים (כך עולה מנתוני EY). גם בעולם המערבי נרשמים שיעורי הטמעה גבוהים – הולנד עם 73%, אירלנד ובריטניה עם 71%.
מגדל מתעתדת לתפוס מקום של שחקן מרכזי בתחום, תוך ניצול מקסימלי של יתרונותיה כמשקיע מוסדי דומיננטי עם תיק ההשקעות הגדול בענף, תשתית השקעות חזקה, צוות מתמחה ומנוסה וקשרים הדוקים עם גורמי השקעה רלוונטיים בארץ ובחו"ל, אשר יאפשרו לה לזהות הזדמנויות מגוונות. במסגרת ההשקעה בחברות סטאטראפ בתחום, תבחן מגדל מודלים של השקעות אקוויטי ו/או חוב וכמובן תלווה את החברות בהן היא משקיעה בהמשך דרכן ובסבבי הגיוס הבאים שלהן. בשלב זה, מתכוונת החברה להתמקד בסבבי גיוס מתקדמים אך תבחן לגופו של עניין גם השקעות בסבבים ראשונים.
מגדל תפעל לאיתור הזדמנויות בכל התחומים הנכללים תחת קטגוריית התעשייה הפיננסית ומושפעים כעת מתעשיית הפינטק, לרבות אינשורטק, מסחר בשוק ההון, פלטפורמות לניהול כסף, פעילות Lending (אשראי המהווה תחליף לאשראי בנקאי), Personal finance (כלים לניהול שוטף של כסף), תשלומים וחיובים, העברת כספים, בלוקצ'יין, ניהול סיכונים ועוד.