דלג לתוכן
חיסכון אישי

5 מיתוסים פיננסיים על השקעה וחיסכון 

חושב שאי אפשר להרוויח בחיסכון לטווח קצר ושבשביל להרוויח תצטרך לסגור את הכסף לשנים רבות? בטוח שבגלל הריבית הנמוכה הכי נכון להשאיר את הכסף בחשבון העו"ש? תתפלא לגלות שיש יותר מדרך אחת לחסוך, ואפילו להשיג תשואות נאות, גם בסביבת ריבית נמוכה

בוא נראה עד כמה המיתוסים הפיננסיים על השקעה וחיסכון באמת נכונים:

מיתוס 1: כדי להרוויח צריך "לנעול" את הכסף לתקופה ארוכה.
לא נכון. זה אומנם נכון לחיסכונות ופקדונות בבנק בהם לרוב ככל שאתה "נועל" את הכסף לתקופה ארוכה יותר כך הריבית המובטחת תהיה גבוהה יותר - אם כי בימינו הפערים קטנים מאוד. אבל בפוליסות חיסכון של חברות ביטוח לא צריך "לנעול" את הכסף ולהתחייב לתקופות ארוכות, אלא ניתן להוציא את הכסף בכל עת בלי קנסות, ולהנות בתקופה זו מניהול השקעות מקצועי אשר בשנים האחרונות (למרות התנודתיות בשוק ההון) משיא תשואות גבוהות יותר מהריביות המובטחות בבנקים.

מיתוס 2: כדי שמומחים פיננסיים ינהלו עבורי את הכסף שלי, אני צריך להשקיע סכומים גבוהים במיוחד.
לא נכון. אומנם בניהול פיננסי אישי ניהול תיקים צריך להשקיע סכומים גבוהים יחסית, אבל יש כלים פיננסיים שבהם אתה יכול ליהנות מניהול של ההשקעה על ידי מומחים פיננסיים אשר מנהלים את מסלולי ההשקעה, גם אם תרצה לחסוך סכומים קטנים יותר. לדוגמה, פוליסות חיסכון של חברות הביטוח, בהם "סכום הסף" לכניסה הינו נמוך יחסית, בין אם מדובר בהפקדה חודשית ובין אם מדובר בהפקדת סכום חד פעמי.

מיתוסים פיננסיים על השקעה וחיסכון

מיתוס 3: בלי סיכון אין רווחים
לא נכון. אל תשכח שלפעמים גם כשיש סיכון אין רווחים... ועכשיו ברצינות, צריך לדעת איך לנהל את הסיכון, אם אתה צריך את הכסף בקרוב וחושב על חיסכון או השקעה לטווח קצר, כדאי לבחור בכלים פיננסיים עם פרופיל סיכון נמוך. אם מדובר בחיסכון לטווח ארוך - לפנסיה או לילדים שנולדו לא מזמן, יכול להיות שאתה יכול להרשות לעצמך פרופיל סיכון גבוה יותר. בכל מקרה, איפיון נכון של הנכסים הפיננסיים שלך ושל הצרכים והמטרות שלך יגדיר את רמת הסיכון הנכונה עבורך. ובכל מקרה, קיימת אפשרות ביניים - פוליסת חיסכון של חברות הביטוח - הפוליסה בעלת מאפיינים של חיסכון, עם רמת סיכון נמוכה יחסית למוצרי ההשקעה המקובלים, ופוטנציאל לתשואה גבוהה יחסית אליהם ולחיסכונות ופקדונות בבנק.

מיתוס 4: משתלם יותר להפקיד תשלום חד פעמי בתחילת התקופה מאשר את אותו הסכום בכל חודש לאורך התקופה.
נכון. מכיוון שהריבית או התשואה שנצברת נשארת בחשבון החיסכון, בכל שנה צוברים ריבית גם על הסכום שהופקד וגם על הריבית שנצברה (ריבית דריבית). בכל זאת לרובנו מתאים לחסוך בכל חודש, גם בגלל שזה מסייע לנו לחסוך ולא לבזבז וגם בגלל שלא תמיד יש לנו סכומי כסף גדולים להפקיד. חשוב לזכור שגם תוך כדי החיסכון החודשי תוכל להפקיד הפקדות חד פעמיות (למשל כשנולד תינוק אפשר להפקיד את הכספים שמקבלים במתנה...) - וכמה שיותר מוקדם בתקופת החיסכון, יותר טוב.

מיתוס 5: במעבר בין עבודות, מומלץ לנצל את תקופת המעבר למשיכה של כספי הפיצויים שנצברו.
לא נכון. ממש לא נכון. רבים ממהרים "לנצל את ההזדמנות" ולמשוך את כספי הפיצויים מקרן הפנסיה או ביטוח המנהלים, בעיקר כאשר ניתן לעשות זאת מבלי לשלם מס, אבל הכספים הללו נחוצים לך לתקופת הפרישה (פנסיה) ויעזרו לך לשמור על אורח החיים אליו אתה ומשפחתך רגילים. חיסכון הפנסיה הוא אחד החיסכונות החשובים ביותר שיש לך (אם לא החשוב ביותר) וכדאי לנהל אותו נכון ולא למשוך ממנו כספים במהלך התקופה אם לא חייבים. סכומי הכסף החד פעמיים הללו יהיו שווים הרבה יותר בעוד 10, 20 או 40 שנה בגלל הריבית על הריבית שנצברה (בדומה למה שהסברנו במיתוס 4).

המאמר הזה שווה לך הרבה כסף!
אם תנצל נכון את הידע שיש במאמר הזה, תוכל לחסוך ולהרוויח. כדי שיהיה לך נוח, ריכזנו את המסקנות העיקריות בקצרה - גזור ושמור!
1. אפשר לחסוך וליהנות מתשואות מבלי "לנעול" את הכסף לזמן ארוך.
2. אתה לא חייב להשקיע סכומים גבוהים כדי שמומחים פיננסיים ינהלו עבורך את הכסף שלך.
3. חשוב לדעת לנהל את הסיכון ולהתאים אותו לאופי שלך אבל גם לדרישות ולמטרות של החיסכון או ההשקעה.
4. משתלם יותר להפקיד תשלום חד פעמי בתחילת התקופה מאשר את אותו הסכום בכל חודש לאורך התקופה.
5. במעבר בין עבודות, לא כדאי למשוך את כספי הפיצויים מקרן הפנסיה או ביטוח המנהלים אם לא חייבים.

כתבות שאולי יעניינו אותך

אני רוצה להצטרף

חיסכון אישי קשת
נדרש למלא את כל שדות הטופס
אני רוצה להצטרף