חלק נכבד מהפעילות העסקית של כל בית עסק מתבססת כיום על טכנולוגיה ואינטרנט. עם זאת, בצד הערך העצום שהטכנולוגיה והדיגיטציה מעניקות לפעילות היומיומית של העסק, הן גם חושפות אותו לסיכונים לא מבוטלים, כאשר המשמעותי ביותר הוא הסיכון שבמתקפות סייבר.
היקף מתקפות הסייבר בישראל
על-פי נתוני רשות הסייבר הלאומית לשנת 2017, יותר מ-1,000 מתקפות על ארגונים בישראל הצליחו, גידול של 100% בכמות הפריצות שהצליחו לעומת שנה קודמת. עוד מנתוני הרשות, מדי חודש במהלך שנת 2017, מתוך מאות ואלפי מתקפות סייבר על ארגונים בישראל כ-100 מהן בממוצע הצליחו. מתקפות אלה הפכו להיות בשנים האחרונות נפוצות ומעיקות בעקבות התחרות העסקית, ריגול עסקי ועד לפעולות האקרים באופן עצמאי. הן אינן מבדילות בין עסקים קטנים, בינוניים או גדולים ולרוב קורות ככה פתאום, באמצע עוד יום עבודה שגרתי, בדרכים מתוחכמות ואפילו פשוטות ותמימות לכאורה.
מידע שווה כוח!
החדירה למידע מסווג באופן לא חוקי הפכה לנפוצה בשל הכוח הרב שניתן להפיק ממידע זה בסביבה התחרותית. למשל, היכולת לגלות מבעוד מועד על המהלכים שמקדם העסק או לעלות על נתונים סודיים בנוגע למוצרים ושירותים ייחודיים - ובכך להשיג יתרונות עסקיים ברורים. אך לא רק, כל חדירה למחשבים משבשת למעשה את פעילותו השוטפת של העסק וטומנת בחובה פוטנציאל לנזקים כספיים ותדמיתיים עצומים.
מהם הסיכונים הנובעים מאירועי סייבר?
מתקפות סייבר יכולות להיות הרסניות, ממושכות ורב-מערכתיות. כל אחת ממתקפה שכזו חושפת את העסק לשורה ארוכה של סיכונים, בהם:
כל אלה מסתכמים כאמור בנזקים כספיים ותדמיתיים עצומים, המחייבים כל עסק ומשרד להגן על עצמו בביטוח סייבר.