דלג לתוכן
ביטוח חיים

גיל כניסה לביטוח חיים

בקצרה: גיל כניסה לביטוח חיים הוא למעשה גילו של המבוטח ביום שבו התחיל הביטוח. הגיל עצמו נקבע לפי ההולדת הקרוב ביותר למועד ההצטרפות לתוכנית.
בהרחבה: גיל כניסה לביטוח חיים הוא למעשה הגיל של המבוטח ביום בו הצטרף לפוילסת הביטוח. הגיל נקבע לפי תאריך יום ההולדת הקרוב ביותר למועד ההצטרפות. לגיל יש גם השלכות על גובה תשלום הפרמיה עבור ביטוח החיים, כאשר גובה הפרמיה משתנה מדי שנה בהתאם לגיל המבוטח.
כמו פוליסות רבות אחרות – גם בכל הקשור אל ביטוח חיים, הכלל הוא שככל שמקדימים להצטרף לתוכנית ביטוחית – כך מגדילים את הסיכוי ליהנות מפירותיה באופן מקסימלי. הדבר נכון במיוחד בפוליסות ביטוח חיים שמטרתן להבטיח לבני המשפחה של המבוטח יציבות כלכלית אם חלילה הלך לעולמו.

עד איזה גיל תקף ביטוח חיים?

ברוב המקרים ניתן להצטרף לפוליסת ביטוח חיים מגיל 20 ועד גיל 70, אולם ישנן כיום גם פוליסות שמרחיבות את טווח הגילאים ומאפשרות הצטרפות מאוחרת יותר, כמובן בכפוף לתנאים שנקבעו בפוליסה בהקשר לגילו ולמצבו של המבוטח. יחד עם זאת,
ביטוחי חיים מתחלקים לשני סוגים: ריסק טהור המכסה מפני מקרי מוות בלבד וללא כולל רכיב חיסכון וכן ביטוח חיים המשולב ברכיב חיסכון.
בסוג הראשון - ריסק טהור המכסה מפני מקרי מוות בלבד – הפוליסה מופעלת רק כאשר המבוטח נפטר ובדרך היא מוגבלת בזמן נשים עד גיל 62 וגברים עד גיל 67. בהקשר זה חשוב לזכור כי אם המבוטח נפטר במהלך תקופת הביטוח, אזיי המוטבים שלו הן שיקבלו את תשלומי הביטוח, אולם אם הוא נפטר לאחר תום תקופת הביטוח – ייתכן שאף אחד לא יקבל פיצוי.
בסוג השני - ביטוח חיים המשולב ברכיב חיסכון – ניתן למוטבים פיצוי על מותו של המבוטח, כשברוב המקרים הוא תקף עד גיל 95, ובשל כך הוא נתפס לא פעם כ"ביטוח חיים לכל החיים".
אין ספק שלאף אחד לא נעים לחשוב או לדבר על מוות, אולם זו דרכו של עולם, ואין אדם שלא ירצה לדעת כי משפחתו ממשיכה בחיי שגרה נאותים ומספקים גם לאחר לכתו.
בשל העובדה כי היום חיים כיום בעידן שבו תוחלת החיים מתארכת, מבוטחים רבים שוקלים לבחור בפוליסות ביטוח בעלות תוקף ממושך שיהיו תקפות עד גיל מבוגר יותר. בשל העובדה שגובה הפרמיה נגזרת מהגיל, הרי שהוא יילך ויגדל ככל שגיל המבוטח יילך ויגדל. בשל כך, וללא קשר לגיל הכניסה לביטוח החיים, מומלץ לשקול האם כדאי להחזיק בביטוח חיים בגילאי 80-90, כל אחד בהתאם למצבו ולצרכיו האישיים.
כך לדוגמה, בני 50 עם ילדים צעירים ייתכן שיעדיפו ביטוח חיים ממושך יותר, בעוד בני 35-40 שסיימו עם הרחבת המשפחה – ייתכן שישקלו אם כדאי להם להאריך את ביטוח החיים, שהרי בגיל מבוגר ילדיהם כבר יהיו בוגרים ועצמאים

 

אני רוצה להצטרף

ביטוח חיים
נדרש למלא את כל שדות הטופס
אני רוצה להצטרף