1. תכננו מראש את גובה הסכום החודשי אותו תחסכו
כששוקלים לפתוח תוכנית חיסכון לילדים יש לקחת בחשבון גורמים שונים, כמו גובה המשכורת החודשית, הוצאותיכם החודשיות ומספר הילדים עבורם אתם מעוניינים לחסוך. מטרת החיסכון אינה להקשות עליכם כלכלית, אלא לאפשר עתיד כלכלי טוב יותר לילדים במסגרת האפשרויות הכלכליות והמצב הכספי הצפוי לכם בשנים הקרובות.
2. התחילו לחסוך מיד
בהריון? זה בהחלט זמן טוב להתחיל להתייעץ לגבי החיסכון המתאים לצרכיכם, לחשוב על צמתי חיים בהם אולי תזדקקו לכספים ולחשוב קדימה. הילד נולד? מזל טוב! כעת אפשר לפתוח את חיסכון הילדים המתאים ביותר עבורכם.
תכירו את מגדל גמל להשקעה - חוסכים ופודים את הכסף מתי שרוצים! >
3. חיסכו את קצבת הילדים
גם אם לא הצלחתם למצוא סכום כסף נזיל אותו תוכלו לחסוך מידי חודש, מומלץ מאוד להקצות לטובת חיסכון לילדים את כספי קצבת הילדים אותה אתם מקבלים מביטוח לאומי. בהקשר זה, חשוב לציין שבינואר 2017 יצאה לדרך "תוכנית חיסכון לכל ילד" של ביטוח לאומי, במסגרתה יפקיד הביטוח הלאומי מדי חודש סך של 50 ש"ח לכל ילד עד הגיעו לגיל 18. תשלום זה הינו תוספת לתשלום הקצבה החודשית המשולמת להורה הזכאי.
בנוסף, כל הורה רשאי להוסיף 50 ש"ח נוספים בחודש לכל ילד על חשבון קצבת הילדים החודשית - כך שסכום החיסכון המצטבר יוכפל.
במסגרת התוכנית של ביטוח לאומי, השיקה מגדל את את "מגדל חיסכון לילד" - קופת גמל להשקעה בה ניתן להפקיד את הכספים שיינתנו מביטוח לאומי המבטיחה חיסכון אפקטיבי ארוך טווח, עם פטור מדמי ניהול ומגוון מסלולי השקעה.
תוכנית חיסכון לכל ילד של ביטוח לאומי יוצאת לדרך: כל מה שחשוב לדעת >
4. נהלו את כספיכם בחברה אמינה
היום, כשגופים פיננסים רבים מציעים תכניות חיסכון - בנקים, חברות ביטוח, חברות השקעות וכו' - מומלץ לבחור בגוף יציב, גדול וותיק שינהל את כספיכם באופן בטוח ואמין וידאג לתשואות אפקטיביות לאורך זמן.
5. חפשו מסלול גמיש
בחרו תוכנית חיסכון שתאפשר לכם לעבור בין מסלולי ההשקעה ללא עלויות וקנסות (אג"ח, מניות, צמוד ועוד), על מנת להפיק את התשואה המקסימלית מהכסף שלכם בהתאם לתנודות השוק.
6. הגדילו את החיסכון
הכנסותיכם עלו במהלך השנים? בדקו האם תוכלו להקצות סכום כסף נוסף לחיסכון עבור כל ילד. התמורה תהיה סכום כסף גדול יותר בשעת הצורך.
7. אף פעם לא מאוחר לחסוך
גם אם נזכרתם עכשיו, או לחילופין, לא התאפשר לכם לחסוך עד היום, זה הזמן להתחיל לחסוך.
8. שמרו על ראש פתוח
עולם החיסכון דינמי ותלוי בגורמים רבים. גם אם החיסכון לשניים מילדיכם מנוהל בגוף אחד, אין סיבה לא לבדוק אפשרויות חדשות, בגוף פיננסי אחר, עבור הילד השלישי. מה שהיה אטרקטיבי לפני 5 שנים, לא בהכרח טוב גם היום.
9. אל תתנו לחיסכון לנהל לכם את החיים
נכון שהתכוונתם לחסוך ללימודים גבוהים עבור הילד, אבל אולי כבר בבר המצווה שלו תזדקקו לכסף. כיום מציעות החברות חיסכונות שאינם מוגבלים בטווחי זמן ארוכים ולמעשה, מאפשרים נזילות מלאה של הכספים, בכל נקודת זמן שתחפצו, ללא תשלום קנס.
10. עקבו לאורך השנים אחרי ההשקעות שלכם
התייעצו על אפיקי ההשקעה שבחרתם, בדקו שאינכם משלמים סכומים מיותרים כמו עמלות שונות והישארו ערניים. הרי מדובר בכסף שלכם שנועד למטרה אחת חשובה מאוד - להבטיח לילדיכם עתיד כלכלי טוב ונוח יותר.