ככלל ביתו של האדם הוא הנכס היקר ביותר והחשוב ביותר עבורו, הוא מבצרו, וברוב המקרים הוא מהווה את רוב הרכוש שצבר במהלך חייו. אזרחי ישראל מחשיבים ומדרגים בדרגה הגבוהה ביותר בסולם הערכים שלהם את הרכוש הנצבר בתוככי ביתם ואת המאמץ המושקע על מנת להיות בעלים של דירה או בית.
ניהול סיכונים משפחתי
המשפחה חשופה לנזקים לרכושה כגון שריפה, נזקי טבע, פריצה, תאונות ופציעות לאורחים ולצד שלישי. עליה לבחור את הדרך שבה תמנע את הנזקים ואת ההוצאה הכספית הכרוכה בהם.ישנן מספר דרכים לעשות זאת. דרך אחת היא לשמור תכשיטים וחפצים יקרי-ערך בכספת בבנק או בבית ולוותר על ביטוח דירה, והדרך המקובלת היא להעביר את הסיכון לחברת ביטוח, לרכוש ביטוח מתאים ובדרך זו להקטין את הנטל הכספי שייפול על המשפחה במקרה של נזק לבית או לרכוש שבתוכו.
מעורבות הפיקוח על הביטוח
מאחר ונוכחנו כאמור לעיל כי ביטוח דירה מסוג זה נרכש על-ידי רוב בעלי הדירות בישראל, ראה המפקח על הביטוח לנכון להגן על הצרכן הפרטי על-ידי חקיקת חוק ותקינת תקנות שחברות הביטוח חייבות לעמוד בהם.המפקח על הביטוח קבע פוליסה תקנית שהנוסח שלה מחייב את חברות הביטוח כמינימום אפשרי, ואין חברת ביטוח יכולה לשווק פוליסה שהיא מצומצמת יותר מהנוסח התקני. חברות הביטוח הוסיפו כיסויים נוספים לביטוח, מתוך מטרה להרחיב את שיווקו של ביטוח זה.
נסקור כאן בקצרה את סיכוני הביטוח המכוסים בפוליסה התקנית שהם בחזקת המינימום:
חברות הביטוח מוסיפות כיסויים רבים ונוספים לפוליסה התקנית כגון:
המידע האמור הוא מידע כללי בלבד ולא ישמש לקביעת החובות והזכויות עפ"י תנאי הפוליסה או ככלי לפרשנות.
התנאים המחייבים הם תנאי הפוליסה בלבד ובכל מקרה של סתירה בין עלון זה לבינם, יגברו תנאי הפוליסה. לחברה הזכות לעדכן את
התעריפים המופיעים בעלון לפי שיקול דעתה הבלעדי, בכל עת. האמור בעלון זה אינו תחליף לייעוץ המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם.